TurkiyeF1 Forum - TRT ve F1
TurkiyeF1 Forum
TurkiyeF1 Forum
Ana Sayfa | Bilgilerim | Üye Ol | Aktif Konular | Üyeler | Özel Mesajlar | Ara | SSS
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırla
Şifremi unuttum!

Tüm Forumlar
 TURKIYE MOTORSPORTS NETWORK
 FORMULA [1]
 TRT ve F1
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfalar: / 26

Burak Temizsoy
BOSS

mesajım - 28/03/2009 :  11:05:16  Üye bilgilerini görüntüle  Burak Temizsoy Adlı Üyeye ICQ Mesajı Gönder  Buraya Tıklayarak Burak TemizsoyAdlı Üyenin Messenger Adresini Gör  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: Savaş Ünal

Şuan açık olarak veren tek kanal Hotbird te RTL.

Abim Hotbirdte RTL şifreli RTL 2 açık demişti. RTL sende şifresizmi Savaş?

Sayfa Başlanıcı

sAmEtt
R130

mesajım - 28/03/2009 :  11:47:22  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
uydudan hiç bi şekilde izliyemeyecekmiyız tam yarış saatinde standartized system yazısı çıktı bende karasal antene döndüm ama o bile sorunluydu arada bir sinyal yok oluyodu
Sayfa Başlanıcı

Darkcloud
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  11:48:23  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
slmlar öncelikle böle sacmalik olmaz diyorum ilk mesajimin bu kadar sinir yuklu iken yazmak istemezdim ama nasip böleymis diyelim, Yaaa bu kadar sacma bir is olabilirmi yaa yani ben isvec / Stockholm de yasiyorum ve her sene buyuk bir zevkle yarislari takip ediyordum bu sene dedik tmm ulusal kanalimiz yarislari almis guzel olur gururla seyrederiz ama nerde buyuk bir husran icerisindeyim böle is olurmu birde bir arkadasimiz yazmis butun avrupa sifreliyor diye alakasi yok butun avrupa free olarak yayinliyor F1 i trt bunu yapinca bende direk astraya cevirdim anteni RTL den naklen seyrettim ( isvec in yayini sevmedigim icin burdan seyretmiyorum ) yani böle bir durum olamaz yaa ve nasil bir istir ki hic bir sekilde bilgilendirme yapmadan tak diye sifre koyuyorlar yaa..! yaziklar olsun diyorum baska da bir sey demiyorum cok guzel de bir mail attim TRT ye pek bakicaklarini yada cvp vericeklerini sanmiyorum ama olsun icimi bosalttim..!
Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  11:48:32  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
"UYDU KULLANICILARI İÇİN ŞİFRELİ TRT YAYINLARINI İZLEME REHBERİ"

Formula 1 yayınları için TRT haklı gerekçeleriyle uydu yayınlarına şifre koymuştur.Çünkü yapılan uluslararası anlaşmalar gereği bu tür organizasyonlar tüm avrupada free izlenebidiği için şifrelenmiştir.
İşte çözüm yolu en çok kullanılan cihaz next serisi olduğu için Netx üzerinden açıklamak istedim

1) 2000/FMB/INF/X serilerine elle key girebilmeniz için ilk önce emu sistemini açmalısınız.Emu sistemini açmanız için
Menü diyoruz
cihaz bilgisine geliniz.Okeyleyiniz.

2)Kumandanızdan kırmızı tuşa basarak.1234 kodlayınız.

3)Resimdeki gibi Cihazınızda CI sisteminin oluştuğunu göreceksiniz.

4)CI sistemine giriyoruz ve BISS menüsüne gelip okeyliyoruz.

5)Karşımıza BISS menüsü gelecek ve buraya TRT nin BISS şifrelerini ekliyeceğiz
Kumandamızdan Yeşil tuşa (Ekle) basıyoruz

6)Ve Karşımız Bıss Ekleme Menüsü Geliyor Buraya sırasıyla en üste
BISS ID Bölümüne: 0x1fff
Hemen altına Frekans Bölümüne : 11919
Altına Sybol Rate Bölümüne: 24444
Altına Polarizasyon Bölümüne: Ver (Bazı Cihazlarda Dikey Seçeneği olabilir)
Key Bölümünede: 1000000000000000 Yazıyoruz.
RESİMDEKİ GİBİ UYGULAYINIZ
(Resim arşivimden olduğundan ATV nin Avrupa şampiyonasında BISS girdiğinden onun değerleri var aldatıcı olmasın oraya üstte verdiğim değerleri gireceksiniz)

7)KIRMIZI TUŞA BASIP KAYDEDİYORUZ
Billgiler hafızalandığında Exit la çıkıyoruz...

8)Kayıt işleminden sonra aşağıdaki son satır gibi bir satırın eklendiğini göreceksiniz.

EXİT DİYORUZ VE KANALIMIZ AÇILIYOR....

Düzenleme - fearlesskml on 28/03/2009 12:32:52
Sayfa Başlanıcı

Savaş Ünal
boss jr

mesajım - 28/03/2009 :  11:50:27  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: Burak Temizsoy

quote:
Yazarı: Savaş Ünal

Şuan açık olarak veren tek kanal Hotbird te RTL.

Abim Hotbirdte RTL şifreli RTL 2 açık demişti. RTL sende şifresizmi Savaş?

Bende açıyor, sabah ordan izledim zaten :) Sanırım yazılım eski olabilir sizde ki çünkü bende şifre ibaresi gösteriyor ama şifre unknow yazıyor. yani Herhangi bir şifre gerekmiyor uyarısı veriyor. büyük ihtimalle sizde ki yazılım eski.

Düzenleme - Savaş Ünal on 28/03/2009 12:14:51
Sayfa Başlanıcı

Darkcloud
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  12:15:18  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
bende ki cihaz goldmaster 30300 cim serisi onda nasil yapicam bu islemi _?
Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  12:22:18  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: Darkcloud

Kumandadan tv radyo tuşuna bas edit no lazan bir pencere açılacak.açılan pencerede birinci sıradaki keyin üzerinde yine kumandadan ok tuşuna bas güncel keyleri gir tamamdır

Düzenleme - fearlesskml on 28/03/2009 12:23:05
Sayfa Başlanıcı

alonso-delgado
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  12:51:55  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
arkadaşlar enim uydu bundan değil bi yardımcı olsanız nasıl olur
Sayfa Başlanıcı

keylog
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  12:53:07  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
bu tam anlamıyla rezalet bana avrupayla anlaşmalarımız var falan gibi saçma açıklamalarla gelmesinler CNN nasıl yayınlıyordu onların anlaşması yok muydu :S hay trt gibi kanalın dedirtiyorlar illaki !!!
Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:07:48  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: alonso-delgado

arkadaşlar enim uydu bundan değil bi yardımcı olsanız nasıl olur

Uydunun marka ve modelini verirsen yardımcı olabilirim

quote:
Yazarı: keylog

bu tam anlamıyla rezalet bana avrupayla anlaşmalarımız var falan gibi saçma açıklamalarla gelmesinler CNN nasıl yayınlıyordu onların anlaşması yok muydu :S hay trt gibi kanalın dedirtiyorlar illaki !!!

Arkadaşım CNN ilk yaptığı sözleşmede bu uygulama mevcut değildi diğer yıl ortaya çıktı hatta avrupa futbol şampiyonasını bile şifreli izledik ama sözleşme bitii ve yeni sözleşme de kim alırsa alsın şifreli yayınlanacaktı bak sana canlı bir örnek

90lı yıllardan buyana Şampiyonlar Liginini Star ekranlarından şifresiz izliyoruz ama sözleşme bitti 2008-2009 sezonunda yeni sözleşme yapıldı ve bu madde oradada vardı yıllardır şifresiz yapan star şifre koymaya başladı onunla birlikte free yayın yapan şampiyolar ligi yayıncıları da şifreli yayına geçti (Azerbaycan,gürcistan,yuanistan v.s v.s)

Yani sorun TRT de değil Gelişen Teknolojide

Anlatabildiysem ne mutlu

Sayfa Başlanıcı

alonso-delgado
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:17:01  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
yumatu
Sayfa Başlanıcı

alonso-delgado
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:18:28  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
yardımcı olursan çok makbule geçer
Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:26:41  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
Murat Toplu Arkadaşımızın İsteği Üzerine

2005/7600sky Serilerine
Elle key girme

1)2005/7600sky serilerine elle key girebilmeniz için ilk önce emu sistemini açmalısınız.Emu sistemini açmanız için
Menu den Sistem Kurma'ya geliniz.Okeyleyiniz.

2)Menu kilidini açmak için 0000 kodlayınız.

3)Çıkan menude öncelikle Kanal Kilidi'ni
AÇIK konumuna getiriniz.

4)Kumandanızdan Sarı-Kırmızı-Yeşil-Menu tuşlarına sırasıyla basarak KEY menusune geliniz.Ses artırma tuşuyla bis menusune geliniz ve ÖNCELİKLE Sarı tuşa basarak Load Default(Fabrika çıkış şifresi)yapınız.

5)Load default yapınca listenizde
000000 01 1000000000000000 şifresinin yazılı olduğunu göreceksiniz.Bu satır yazılı ise başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.Exit diyerek çıkabilirsiniz.

Eğer bu satır yazılı değilse Kırmızı tuşa basarak aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yeni bir satır ekleyebilirsiniz.

6)Satır eklemeyi bitirdiğinizde OKEY leyip onaylarsanız yazdığınız satırın listede yerini aldığını göreceksiniz.
Exit diyerek çıkınız.

İyi seyirler Dileklerimle

KAMİL AKAR

Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:27:35  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: alonso-delgado

yardımcı olursan çok makbule geçer

Modelini söylermisin Yu-Ma-Tu ????

Sayfa Başlanıcı

alonso-delgado
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:34:23  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
ewet ama menüsü böle değil
Sayfa Başlanıcı

emete
Tamburello

mesajım - 28/03/2009 :  13:46:05  Üye bilgilerini görüntüle emete Adlı Üyeye Özel Mesaj Gönder  Alıntı Yaparak Cevapla
Trt'yi yayın için kutluyorum okay ve serhan ikilisi gayet uyumlu olmuş... tek bir reklam dahi vermeden gayet akıcı yarışı sundular tebrikler hayırlı olsun..ayrıca okay karacan yayına başladığı anda artık evinde tencere kapağı ve tvsi olan herkes yarış keyfini tadacak diye söze başlamıştı sanırım kablo tvden kaynaklanan problemden dolayı problem yaşanmış bu konuda trtyi suçlamak yersiz diye düşünüyorum tekrardan teşekkürler trt harika yayın için..
Sayfa Başlanıcı

fearlesskml
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  13:59:57  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: emete

Trt'yi yayın için kutluyorum okay ve serhan ikilisi gayet uyumlu olmuş... tek bir reklam dahi vermeden gayet akıcı yarışı sundular tebrikler hayırlı olsun..ayrıca okay karacan yayına başladığı anda artık evinde tencere kapağı ve tvsi olan herkes yarış keyfini tadacak diye söze başlamıştı sanırım kablo tvden kaynaklanan problemden dolayı problem yaşanmış bu konuda trtyi suçlamak yersiz diye düşünüyorum tekrardan teşekkürler trt harika yayın için..

Sonuna kadar katılıyorum

Sayfa Başlanıcı

batuhankaralar
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  14:03:56  Üye bilgilerini görüntüle  Buraya Tıklayarak batuhankaralarAdlı Üyenin Messenger Adresini Gör  Alıntı Yaparak Cevapla
öncelikle burada trt'yi kınıyorum devletin televizyonu bunu yapacaksa önceden bildirmeliydi.Vestel DVB serisi yada FTA serisi olması lazım onların keylerini alabilir miyim.(kartsız)

Kimi Rakikonen
Ice Man
Sayfa Başlanıcı

Darkcloud
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  14:08:57  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
quote:
Yazarı: fearlesskml

quote:
Yazarı: Darkcloud

Kumandadan tv radyo tuşuna bas edit no lazan bir pencere açılacak.açılan pencerede birinci sıradaki keyin üzerinde yine kumandadan ok tuşuna bas güncel keyleri gir tamamdır

hangi menu acik iken o tusa basicam yani normal tv acik iken bastigimda direk radyo kanallarina geciyor ve öle bir menu acmiyor menunun icindeyken bastim oda olmadi basili tuttum oda olmadi biraz daha acabilirsen konuyu cok sevinirim tesekkurler..!
Sayfa Başlanıcı

alonso-delgado
Pit Lane

mesajım - 28/03/2009 :  14:11:24  Üye bilgilerini görüntüle  Alıntı Yaparak Cevapla
bizm uydu işi noldu ya
çanakın markası next nextstar uydunun markasıda yu-ma-tu bulabilirsen göndersenezahmet olmazsa
Sayfa Başlanıcı
Sayfalar: / 26 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu

Hızlı Geçiş:

TurkiyeF1 Forum © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
Bu sayfa 0.27 saniyede görüntülendi... TRF1FC
;